Gesignaleerd

Gesignaleerd High Five Quality Scan Instrument voor reflectie en evaluatie op basis van het EUROPEES KADER VOOR KWALITEIT      www.issa.nl www.mutant.nl www.anadelbarrio.nl www.pedagogenplatform.nl www.nji.nl www.zaak-pt.nl Alternatieve ou- Leergang Er zijn nog 17 derraadpleging ‘Samenwerken miljoen wachten- DOOR: BOINK High Five Quality Peutermonitor aan een kind- den voor u INFORMATIE: WWW. Scan DOOR: INNOVATIE NUL13 BOINK.INFO centrum’ DOOR: SANDER HEIJNE DOOR: ANA DEL BARRIO INFORMATIE: WWW. PRIJS: GRATIS DOOR: RUIMTE-OK INNOVATIENUL13.NL INFORMATIE: W W W.DECOR- INFORMATIE: WWW. RESPONDENT.NL BOinK heeft met subsi- ANADELBARRIO.NL INFORMATIE: WWW. De Peutermonitor brengt LEEUWENDAAL.NL die van het Ministerie PRIJS: € 18,- PRIJS: GRATIS DOWNLOADEN peuterbereik en ge- van SZW een brochure PRIJS: € 1.050,- In Er zijn nog 17 miljoen meentefinanciën in kaart. De High Five Quality ontwikkeld over de alter- wachtenden voor u be- Deze praktische leer- Het geeft inzicht in het Scan biedt kinderdag- natieve ouderraadple- gang bestaat uit vier bij- schrijft Sander Heijne bereik van peuters (met verblijven, peuterspeel- ging in de kinderopvang. onder andere hoe de eenkomsten met inspire- en zonder indicatie), van zalen, buitenschoolse Met deze brochure wil rende gastsprekers en kinderopvang een in- welke voorzieningen zij opvang en IKC’s de mo- BOinK ouders en hou- komstenbron voor grote ervaringsdeskundigen. gebruikmaken, het ge- gelijkheid hun interne ders handvatten geven Het is bedoeld voor kin- buitenlandse bedrijven bruik van gemeentelijke kwaliteit te evalueren en om met alternatieve werd. De oorzaak? deropvangmanagers en toeslagen en de inzet verbeteren middels re- ouderraadpleging aan schooldirecteuren die Marktwerking. Het resul- van financiële middelen. flectie op concrete indi- de slag te gaan. Dit geldt taat: de kinderopvang gezamenlijk aan een ei- Het werken met de Peu- catoren. De vijf thema’s voor kleine opvangloca- gen kindcentrum 0-12 werd van marktwerking termonitor en het uit- van het wetenschappe- ties en gastouderbu- niet alleen duurder, maar willen werken. Zij ontwik- lezen van informatie is lijk gefundeerde Euro- reaus waar een ouder- ook slechter. Dat ont- kelen tijdens de leergang niet ingewikkeld. pees Kader voor Kwali- commissie ontbreekt. dekte Heijne tijdens ze- een eigen plan van aan- teit (EQF) zijn leidraad: ven jaar journalistiek on- pak. toegankelijkheid; perso- derzoek naar de neel; curriculum; monito- problemen die ontston- ring en evaluatie; beleid den toen publieke dien- en financiering. Onder- sten aan de markt wer- steuning bij kwaliteitsver- den overgelaten. Alle betering is mogelijk via inzichten die hij kreeg tij- de training ‘In 5 stappen dens zijn onderzoek ver- naar kwaliteit in opvang zamelde hij in dit boek. en onderwijs jonge kind’ (NJi). http://www.deepdyve.com/assets/images/DeepDyve-Logo-lg.png Management Kinderopvang Springer Journals
Free
1 page
Loading next page...
1 Page
 
/lp/springer_journal/gesignaleerd-JkhO0p1o8H
Publisher
Bohn Stafleu van Loghum
Copyright
Copyright © 2018 by Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V.
Subject
Psychology; Child and School Psychology; Health Care Management
ISSN
1382-4406
eISSN
2468-1385
D.O.I.
10.1007/s41190-018-0026-2
Publisher site
See Article on Publisher Site

Abstract

High Five Quality Scan Instrument voor reflectie en evaluatie op basis van het EUROPEES KADER VOOR KWALITEIT      www.issa.nl www.mutant.nl www.anadelbarrio.nl www.pedagogenplatform.nl www.nji.nl www.zaak-pt.nl Alternatieve ou- Leergang Er zijn nog 17 derraadpleging ‘Samenwerken miljoen wachten- DOOR: BOINK High Five Quality Peutermonitor aan een kind- den voor u INFORMATIE: WWW. Scan DOOR: INNOVATIE NUL13 BOINK.INFO centrum’ DOOR: SANDER HEIJNE DOOR: ANA DEL BARRIO INFORMATIE: WWW. PRIJS: GRATIS DOOR: RUIMTE-OK INNOVATIENUL13.NL INFORMATIE: W W W.DECOR- INFORMATIE: WWW. RESPONDENT.NL BOinK heeft met subsi- ANADELBARRIO.NL INFORMATIE: WWW. De Peutermonitor brengt LEEUWENDAAL.NL die van het Ministerie PRIJS: € 18,- PRIJS: GRATIS DOWNLOADEN peuterbereik en ge- van SZW een brochure PRIJS: € 1.050,- In Er zijn nog 17 miljoen meentefinanciën in kaart. De High Five Quality ontwikkeld over de alter- wachtenden voor u be- Deze praktische leer- Het geeft inzicht in het Scan biedt kinderdag- natieve ouderraadple- gang bestaat uit vier bij- schrijft Sander Heijne bereik van peuters (met verblijven, peuterspeel- ging in de kinderopvang. onder andere hoe de eenkomsten met inspire- en zonder indicatie), van zalen, buitenschoolse Met deze brochure wil rende gastsprekers en kinderopvang een in- welke voorzieningen zij opvang en IKC’s de mo- BOinK ouders en hou- komstenbron voor grote ervaringsdeskundigen. gebruikmaken, het ge- gelijkheid hun interne ders handvatten geven Het is bedoeld voor kin- buitenlandse bedrijven bruik van gemeentelijke kwaliteit te evalueren en om met alternatieve werd. De oorzaak? deropvangmanagers en toeslagen en de inzet verbeteren middels re- ouderraadpleging aan schooldirecteuren die Marktwerking. Het resul- van financiële middelen. flectie op concrete indi- de slag te gaan. Dit geldt taat: de kinderopvang gezamenlijk aan een ei- Het werken met de Peu- catoren. De vijf thema’s voor kleine opvangloca- gen kindcentrum 0-12 werd van marktwerking termonitor en het uit- van het wetenschappe- ties en gastouderbu- niet alleen duurder, maar willen werken. Zij ontwik- lezen van informatie is lijk gefundeerde Euro- reaus waar een ouder- ook slechter. Dat ont- kelen tijdens de leergang niet ingewikkeld. pees Kader voor Kwali- commissie ontbreekt. dekte Heijne tijdens ze- een eigen plan van aan- teit (EQF) zijn leidraad: ven jaar journalistiek on- pak. toegankelijkheid; perso- derzoek naar de neel; curriculum; monito- problemen die ontston- ring en evaluatie; beleid den toen publieke dien- en financiering. Onder- sten aan de markt wer- steuning bij kwaliteitsver- den overgelaten. Alle betering is mogelijk via inzichten die hij kreeg tij- de training ‘In 5 stappen dens zijn onderzoek ver- naar kwaliteit in opvang zamelde hij in dit boek. en onderwijs jonge kind’ (NJi).

Journal

Management KinderopvangSpringer Journals

Published: Mar 13, 2018

There are no references for this article.

You’re reading a free preview. Subscribe to read the entire article.


DeepDyve is your
personal research library

It’s your single place to instantly
discover and read the research
that matters to you.

Enjoy affordable access to
over 12 million articles from more than
10,000 peer-reviewed journals.

All for just $49/month

Explore the DeepDyve Library

Unlimited reading

Read as many articles as you need. Full articles with original layout, charts and figures. Read online, from anywhere.

Stay up to date

Keep up with your field with Personalized Recommendations and Follow Journals to get automatic updates.

Organize your research

It’s easy to organize your research with our built-in tools.

Your journals are on DeepDyve

Read from thousands of the leading scholarly journals from SpringerNature, Elsevier, Wiley-Blackwell, Oxford University Press and more.

All the latest content is available, no embargo periods.

See the journals in your area

DeepDyve Freelancer

DeepDyve Pro

Price
FREE
$49/month

$360/year
Save searches from
Google Scholar,
PubMed
Create lists to
organize your research
Export lists, citations
Read DeepDyve articles
Abstract access only
Unlimited access to over
18 million full-text articles
Print
20 pages/month
PDF Discount
20% off