De drijfverentheorie in de praktijk

De drijfverentheorie in de praktijk Dit artikel is het laatste deel van een drieluik dat gaat over drijfveren en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Drijfveren zijn waardesystemen waarop mensen hun handelen, denken en reageren afstemmen. Ze geven niet alleen inzicht in waarom groepsleden reageren en handelen zoals ze doen, ze geven ook inzicht in welke kwaliteiten een groepslid sterk ontwikkeld heeft en welke kwaliteiten er binnen een groep of organisatie vertegenwoordigd zijn of juist ontbreken. In het eerste artikel hebben we de zes verschillende drijfveren van mensen beschreven en welke gedragingen daarbij te verwachten zijn. Ook hebben we aangegeven dat iedere drijfveer zich kan uiten in constructief gedrag, overdreven gedrag of destructief gedrag. In het tweede artikel werd onder meer beschreven hoe groepsleden en organisaties kunnen toetsen of de drijfveren in balans zijn met de individuele taken en organisatietaken, en of de drijfveren in balans zijn met de context waarin gewerkt wordt. In dit laatste artikel staat ‘de borging’ centraal. Wat maakt de ‘drijfverentheorie’ meer dan een leuk ‘speeltje’ en hoe wordt de theorie onderdeel van de organisatie en de cultuur binnen een podotherapiepraktijk. http://www.deepdyve.com/assets/images/DeepDyve-Logo-lg.png Podosophia Springer Journals

De drijfverentheorie in de praktijk

Loading next page...
 
/lp/springer_journal/de-drijfverentheorie-in-de-praktijk-v2hNabiAWm
Publisher
Springer Journals
Copyright
Copyright © 2017 by Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V.
Subject
Medicine & Public Health; Internal Medicine
ISSN
0929-5380
eISSN
1876-5815
D.O.I.
10.1007/s12481-017-0160-y
Publisher site
See Article on Publisher Site

Abstract

Dit artikel is het laatste deel van een drieluik dat gaat over drijfveren en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Drijfveren zijn waardesystemen waarop mensen hun handelen, denken en reageren afstemmen. Ze geven niet alleen inzicht in waarom groepsleden reageren en handelen zoals ze doen, ze geven ook inzicht in welke kwaliteiten een groepslid sterk ontwikkeld heeft en welke kwaliteiten er binnen een groep of organisatie vertegenwoordigd zijn of juist ontbreken. In het eerste artikel hebben we de zes verschillende drijfveren van mensen beschreven en welke gedragingen daarbij te verwachten zijn. Ook hebben we aangegeven dat iedere drijfveer zich kan uiten in constructief gedrag, overdreven gedrag of destructief gedrag. In het tweede artikel werd onder meer beschreven hoe groepsleden en organisaties kunnen toetsen of de drijfveren in balans zijn met de individuele taken en organisatietaken, en of de drijfveren in balans zijn met de context waarin gewerkt wordt. In dit laatste artikel staat ‘de borging’ centraal. Wat maakt de ‘drijfverentheorie’ meer dan een leuk ‘speeltje’ en hoe wordt de theorie onderdeel van de organisatie en de cultuur binnen een podotherapiepraktijk.

Journal

PodosophiaSpringer Journals

Published: Aug 7, 2017

References

You’re reading a free preview. Subscribe to read the entire article.


DeepDyve is your
personal research library

It’s your single place to instantly
discover and read the research
that matters to you.

Enjoy affordable access to
over 18 million articles from more than
15,000 peer-reviewed journals.

All for just $49/month

Explore the DeepDyve Library

Search

Query the DeepDyve database, plus search all of PubMed and Google Scholar seamlessly

Organize

Save any article or search result from DeepDyve, PubMed, and Google Scholar... all in one place.

Access

Get unlimited, online access to over 18 million full-text articles from more than 15,000 scientific journals.

Your journals are on DeepDyve

Read from thousands of the leading scholarly journals from SpringerNature, Elsevier, Wiley-Blackwell, Oxford University Press and more.

All the latest content is available, no embargo periods.

See the journals in your area

DeepDyve

Freelancer

DeepDyve

Pro

Price

FREE

$49/month
$360/year

Save searches from
Google Scholar,
PubMed

Create lists to
organize your research

Export lists, citations

Read DeepDyve articles

Abstract access only

Unlimited access to over
18 million full-text articles

Print

20 pages / month

PDF Discount

20% off