Redactiewijziging

Redactiewijziging 1 Redactiewijziging Prof. J. G. van Gelder heeft de wens te kennen gegeven zich uit de redactie van Oud Holland terug te trekken. In de dertig jaren dat prof. van Gelder redactielid was, stond hij talrijke belangrijke bijdragen aan het tijdschrift af. Ook wist hij steeds weer in binnen- en buitenland vooraanstaande onderzoekcrs voor het tijdschrift te winnen, waardoor het internationale karakter aan Oud Holland eigen, sterk naar voren kwam. Maar er was meer: de benarde financiele positie waarin het tijdschrift, eerst door de dood van Bredius en later door de steeds stijgende produktiekosten, kwam te verkeren, bleef grote zorgen baren en mede dankzij Van Gelder, werden hiervoor tenslotte, steeds weer oplossingen gcvonden. Gedurende zijn laatste redactiejaren nog, bevorderde hij met kracht een nauwe samengang van Oud Holland met het R.K.D., waardoor een zo hoog nodigc nieuwe financiele basis gelegd werd en ook redactioneel gezien, nieuwe wegen voor het tijdschrift werden geopend. De redactie blijft zich ook voor de toekolnst op Van Gelder's bijdragen verheugen en prijst zich gclukkig, in1iddels prof. dr. J. Bruyn bereid te hebben gevonden Van Gelder's taak als redacteur over te willen nemen. http://www.deepdyve.com/assets/images/DeepDyve-Logo-lg.png Oud Holland - Quarterly for Dutch Art History Brill

Redactiewijziging

Oud Holland - Quarterly for Dutch Art History, Volume 89 (1): 1 – Jan 1, 1975
Free
1 page

Loading next page...
1 Page
 
/lp/brill/redactiewijziging-zW7TsHHzxp
Publisher
Brill
Copyright
© 1975 Koninklijke Brill NV, Leiden, The Netherlands
ISSN
0030-672x
eISSN
1875-0176
D.O.I.
10.1163/187501775X00063
Publisher site
See Article on Publisher Site

Abstract

1 Redactiewijziging Prof. J. G. van Gelder heeft de wens te kennen gegeven zich uit de redactie van Oud Holland terug te trekken. In de dertig jaren dat prof. van Gelder redactielid was, stond hij talrijke belangrijke bijdragen aan het tijdschrift af. Ook wist hij steeds weer in binnen- en buitenland vooraanstaande onderzoekcrs voor het tijdschrift te winnen, waardoor het internationale karakter aan Oud Holland eigen, sterk naar voren kwam. Maar er was meer: de benarde financiele positie waarin het tijdschrift, eerst door de dood van Bredius en later door de steeds stijgende produktiekosten, kwam te verkeren, bleef grote zorgen baren en mede dankzij Van Gelder, werden hiervoor tenslotte, steeds weer oplossingen gcvonden. Gedurende zijn laatste redactiejaren nog, bevorderde hij met kracht een nauwe samengang van Oud Holland met het R.K.D., waardoor een zo hoog nodigc nieuwe financiele basis gelegd werd en ook redactioneel gezien, nieuwe wegen voor het tijdschrift werden geopend. De redactie blijft zich ook voor de toekolnst op Van Gelder's bijdragen verheugen en prijst zich gclukkig, in1iddels prof. dr. J. Bruyn bereid te hebben gevonden Van Gelder's taak als redacteur over te willen nemen.

Journal

Oud Holland - Quarterly for Dutch Art HistoryBrill

Published: Jan 1, 1975

There are no references for this article.

You’re reading a free preview. Subscribe to read the entire article.


DeepDyve is your
personal research library

It’s your single place to instantly
discover and read the research
that matters to you.

Enjoy affordable access to
over 18 million articles from more than
15,000 peer-reviewed journals.

All for just $49/month

Explore the DeepDyve Library

Search

Query the DeepDyve database, plus search all of PubMed and Google Scholar seamlessly

Organize

Save any article or search result from DeepDyve, PubMed, and Google Scholar... all in one place.

Access

Get unlimited, online access to over 18 million full-text articles from more than 15,000 scientific journals.

Your journals are on DeepDyve

Read from thousands of the leading scholarly journals from SpringerNature, Elsevier, Wiley-Blackwell, Oxford University Press and more.

All the latest content is available, no embargo periods.

See the journals in your area

DeepDyve

Freelancer

DeepDyve

Pro

Price

FREE

$49/month
$360/year

Save searches from
Google Scholar,
PubMed

Create lists to
organize your research

Export lists, citations

Read DeepDyve articles

Abstract access only

Unlimited access to over
18 million full-text articles

Print

20 pages / month

PDF Discount

20% off