Dr. P. den Ottolander, Deus Immutabilis . Wijsgerige beschouwing over onveranderlijkheid en Veranderlijkheid volgens de theoontologie van Sint-Thomas en Karl Barth, 1965, Van Gorcum & Comp. N.V., Assen, 263 bladz.

Dr. P. den Ottolander, Deus Immutabilis . Wijsgerige beschouwing over onveranderlijkheid en... Dr. P. den Ottolander, Deus Immutabilis. Wijsgerige beschouwing over onveranderlijkheid en V'eranderlijkheid volgens de theoontologie van Sint-Thomas en Karl Barth, 1965, Van Gorcum & Comp. N.V., Assen, 263 bladz. Bovenvermeld hoek is vmig jaar als dissertatie verdedigd aan de Nijmeegse universiteit. Het is om verschillende redenen de aandacht ten volle waard. De schrijver, vroeger protestant en thans behorend tot de Rooms-Katholieke kerk, is in de kring van de refClrnlatorische wijsbegeerte geen onbekeooe. Ook deze studie geeft opnieuw duidelijk blijk van zijn gedegen lectuur van en meelevende belangstelling voor de publicaties die uit deze beweging zijn voortgekomen. Om dit enigszins chauvinistisoh begin maar meteen af te ronden: het is zelfs opvallend - de auteur zelf wijst er op -, hoezeer de resultaten van zijn Barth-analyse, verricht vanuit een overtuigd neothomistisch standpunt, op belangrijke punten convergeren met die van Prof. Zuidema. Overigens toont de sohrijver een verkwikkende breedheid van blik en een serieus, veelzijdig meeleven met alles wat binnen het protestantisme gedurende de laatste 20 a 80 jaar als historisch belangrijk en op een of andere wijze vernieuwend naar voren is gekomen (Miskotte, Schilder, Berkouwer, Kuitert e.a.). Uiteraard is zijn oog evernnin gesloten voor de opmerkelijke veranderingen in de R.K. http://www.deepdyve.com/assets/images/DeepDyve-Logo-lg.png Philosophia Reformata Brill

Dr. P. den Ottolander, Deus Immutabilis . Wijsgerige beschouwing over onveranderlijkheid en Veranderlijkheid volgens de theoontologie van Sint-Thomas en Karl Barth, 1965, Van Gorcum & Comp. N.V., Assen, 263 bladz.

Philosophia Reformata, Volume 31 (3-4): 157 – Feb 20, 1966

Loading next page...
 
/lp/brill/dr-p-den-ottolander-deus-immutabilis-wijsgerige-beschouwing-over-KQrJuQH690
Publisher
Brill
Copyright
© Copyright 1966 by Koninklijke Brill NV, Leiden, The Netherlands
ISSN
0031-8035
eISSN
2352-8230
DOI
10.1163/22116117-90001124
Publisher site
See Article on Publisher Site

Abstract

Dr. P. den Ottolander, Deus Immutabilis. Wijsgerige beschouwing over onveranderlijkheid en V'eranderlijkheid volgens de theoontologie van Sint-Thomas en Karl Barth, 1965, Van Gorcum & Comp. N.V., Assen, 263 bladz. Bovenvermeld hoek is vmig jaar als dissertatie verdedigd aan de Nijmeegse universiteit. Het is om verschillende redenen de aandacht ten volle waard. De schrijver, vroeger protestant en thans behorend tot de Rooms-Katholieke kerk, is in de kring van de refClrnlatorische wijsbegeerte geen onbekeooe. Ook deze studie geeft opnieuw duidelijk blijk van zijn gedegen lectuur van en meelevende belangstelling voor de publicaties die uit deze beweging zijn voortgekomen. Om dit enigszins chauvinistisoh begin maar meteen af te ronden: het is zelfs opvallend - de auteur zelf wijst er op -, hoezeer de resultaten van zijn Barth-analyse, verricht vanuit een overtuigd neothomistisch standpunt, op belangrijke punten convergeren met die van Prof. Zuidema. Overigens toont de sohrijver een verkwikkende breedheid van blik en een serieus, veelzijdig meeleven met alles wat binnen het protestantisme gedurende de laatste 20 a 80 jaar als historisch belangrijk en op een of andere wijze vernieuwend naar voren is gekomen (Miskotte, Schilder, Berkouwer, Kuitert e.a.). Uiteraard is zijn oog evernnin gesloten voor de opmerkelijke veranderingen in de R.K.

Journal

Philosophia ReformataBrill

Published: Feb 20, 1966

There are no references for this article.

You’re reading a free preview. Subscribe to read the entire article.


DeepDyve is your
personal research library

It’s your single place to instantly
discover and read the research
that matters to you.

Enjoy affordable access to
over 18 million articles from more than
15,000 peer-reviewed journals.

All for just $49/month

Explore the DeepDyve Library

Search

Query the DeepDyve database, plus search all of PubMed and Google Scholar seamlessly

Organize

Save any article or search result from DeepDyve, PubMed, and Google Scholar... all in one place.

Access

Get unlimited, online access to over 18 million full-text articles from more than 15,000 scientific journals.

Your journals are on DeepDyve

Read from thousands of the leading scholarly journals from SpringerNature, Elsevier, Wiley-Blackwell, Oxford University Press and more.

All the latest content is available, no embargo periods.

See the journals in your area

DeepDyve

Freelancer

DeepDyve

Pro

Price

FREE

$49/month
$360/year

Save searches from
Google Scholar,
PubMed

Create folders to
organize your research

Export folders, citations

Read DeepDyve articles

Abstract access only

Unlimited access to over
18 million full-text articles

Print

20 pages / month

PDF Discount

20% off