Comptes Rendus Critiques

Comptes Rendus Critiques COMPTES RENDUS CRITIQUES. H. F. W. D. FISCHER, DE GESCHIEIDENIS VAN DE REËELE EXECUTIE BIJ KOOP. Academisch Proefschrift, Amsterdam. - H. D. Tjeenk Willink & Zoon N.V., Haarlem, 1934. In dit proefschrift is de geschiedenis der reeele executie geschetisti van het Romeinsche recht, door de volksrech,;en, het middeleeuwsche recht, de nieuwere geschiedenis en de codificatie heen tot aan onzen tijd toe. Bij het zich aldus bewegen door het recht van vele volkeren en tijden, bestaat het gevaar, vooral voor den schrijver van eon proefschrift, dat men 6f uitsluitend met tweedehandsche geleerdheid komt 6f te hooi en te gras uit iederen tijd en uit ieder recht iets verzamelt en dit zonder veel verband aaneenrijgt. Het is geen geringe verdiensto, dat de schrijver in het algemeen zich voor deze beide fouten heeft weten te hoeden; hij heeft, alvorens een nieuw gebied te betreden, zich eerst de kennis van de rechtsbronnen in het algemeen eigen gemaakt en daarna do betreffende teksten geheel zelfstandig bestudeerd en is zoodoend tot dikwijls verrassende resultaten gekomen. ' Bij het lezen van het gansche boek moet men voortdurend indachtig blijven aan de eenigszins eigenaardige begripsbepaling, die de schrijver van de reeele executie geeft. Voorop stelt hij : http://www.deepdyve.com/assets/images/DeepDyve-Logo-lg.png The Legal History Review / Tijdschrift voor Rechtsgeschiedenis / Revue d'Histoire du Droit Brill

Comptes Rendus Critiques

Loading next page...
 
/lp/brill/comptes-rendus-critiques-NXimo09uZ0
Publisher
Brill
Copyright
© 1934 Koninklijke Brill NV, Leiden, The Netherlands
ISSN
0040-7585
eISSN
1571-8190
D.O.I.
10.1163/157181937X00062
Publisher site
See Article on Publisher Site

Abstract

COMPTES RENDUS CRITIQUES. H. F. W. D. FISCHER, DE GESCHIEIDENIS VAN DE REËELE EXECUTIE BIJ KOOP. Academisch Proefschrift, Amsterdam. - H. D. Tjeenk Willink & Zoon N.V., Haarlem, 1934. In dit proefschrift is de geschiedenis der reeele executie geschetisti van het Romeinsche recht, door de volksrech,;en, het middeleeuwsche recht, de nieuwere geschiedenis en de codificatie heen tot aan onzen tijd toe. Bij het zich aldus bewegen door het recht van vele volkeren en tijden, bestaat het gevaar, vooral voor den schrijver van eon proefschrift, dat men 6f uitsluitend met tweedehandsche geleerdheid komt 6f te hooi en te gras uit iederen tijd en uit ieder recht iets verzamelt en dit zonder veel verband aaneenrijgt. Het is geen geringe verdiensto, dat de schrijver in het algemeen zich voor deze beide fouten heeft weten te hoeden; hij heeft, alvorens een nieuw gebied te betreden, zich eerst de kennis van de rechtsbronnen in het algemeen eigen gemaakt en daarna do betreffende teksten geheel zelfstandig bestudeerd en is zoodoend tot dikwijls verrassende resultaten gekomen. ' Bij het lezen van het gansche boek moet men voortdurend indachtig blijven aan de eenigszins eigenaardige begripsbepaling, die de schrijver van de reeele executie geeft. Voorop stelt hij :

Journal

The Legal History Review / Tijdschrift voor Rechtsgeschiedenis / Revue d'Histoire du DroitBrill

Published: Jan 1, 1934

There are no references for this article.

You’re reading a free preview. Subscribe to read the entire article.


DeepDyve is your
personal research library

It’s your single place to instantly
discover and read the research
that matters to you.

Enjoy affordable access to
over 18 million articles from more than
15,000 peer-reviewed journals.

All for just $49/month

Explore the DeepDyve Library

Search

Query the DeepDyve database, plus search all of PubMed and Google Scholar seamlessly

Organize

Save any article or search result from DeepDyve, PubMed, and Google Scholar... all in one place.

Access

Get unlimited, online access to over 18 million full-text articles from more than 15,000 scientific journals.

Your journals are on DeepDyve

Read from thousands of the leading scholarly journals from SpringerNature, Elsevier, Wiley-Blackwell, Oxford University Press and more.

All the latest content is available, no embargo periods.

See the journals in your area

DeepDyve

Freelancer

DeepDyve

Pro

Price

FREE

$49/month
$360/year

Save searches from
Google Scholar,
PubMed

Create lists to
organize your research

Export lists, citations

Read DeepDyve articles

Abstract access only

Unlimited access to over
18 million full-text articles

Print

20 pages / month

PDF Discount

20% off